Skip to main content

Top 5 gastro aktivit na Vysočině

Nevíte si rady, čím zpestřit vaši firemní akci? Odměňte své zaměstnance pořádným gasto zážitkem. Co takhle pivní putování na Vysočině? Nebo pořádný steak? Na své si přijde každý a nudit se u toho rozhodně nebude.
Obrázek
Top 5 gastro aktivit na Vysočině

Poznejte tajemství piva v pivovaru Bernard
Seznamte se na vlastní chuť i čich se surovinami, které se používají při výrobě piva. Při exkurzi v pivovaru Bernard ochutnáte slad, uvidíte varnu, kvasné tanky, ležácké sklepy a stáčecí linku. Budete odcházet s úplně novým pocitem: že jste porozuměli duši piva. Na závěr samozřejmě ochutnáte výsledek procesu, který jste právě viděli a zároveň na Vás může čekat škola čepování piva.

Tím ale Vaše putování končit nemusí. Jako malý bonus si můžete vyšlapat pivovarskou rozhlednu. Pivovar Bernard, město Humpolec i jeho nádherné okolí v srdci Vysočiny – to vše budete mít jako na dlani.

Kurz přípravy steaků s exkurzí farmy
Jste milovníci steaků? Pak je načase naučit se, jak si takový dokonalý steak správně připravit doma. Na farmě v Mitrově vás naučí připravit steak bez nakládání, dopékání, steaky s kostí i bez kosti – zkrátka tak, jak to má být, když máte pořádnou flákotu masa a rozpálený gril. Součástí kurzu je i prohlídka celého provozu BIO porážky a bourárny v Mitrově a ochutnávka uzených a sušených výrobků.

Všechny nabízené steaky pochází ze zvířat z vlastního chovu plemene Aberdeen Angus. Zvířata jsou narozená a celoročně pasená venku a přikrmovaná směsí z vlastních plodin, to vše již 10 let v systému EKO. Louky, pastviny i pole jsou ošetřované pouze mechanicky bez chemikálií, maso tak neobsahuje škodlivé látky (například glysofát, používaný na hubení plevele).

Zážitkové vaření piva se sládkem
V klášteře Želiv si můžete vyzkoušet uvařit vlastní pivo pod drobnohledem místního sládka a dále se dozvíte mnoho zajímavých informací o tomto zlatavém nápoji. Skvělý zážitek pro pravé milovníky piva.

Během víkendu se seznámíte s pivovarem a pivovarskou technologií a také se dozvíte něco o historii Želivského kláštera a pivovaru. Uvidíte výrobu várky, ukázku stáčení lahvového a sudového piva, mytí a stáčení sudů, sanitaci spíláckého tanku a etiketace lahví. Zážitek zahrnuje exkurzi kouzelného kláštera. Večer se o zábavu postará soutěžní degustace pěti vzorků českých světlých ležáků premium.

Pivovarská naučná stezka v Jihlavě
Pivovarská naučná stezka v sobě snoubí historii královského horního města Jihlavy a příběh jednoho z mnoha původních řemesel – sladovnictví a právovárečného pivovarnictví. Nejde jí však oddělit od samotné historie města a jeho života. Proto je stezka ozvláštněna historickými událostmi a protkaná ochutnávkou příběhů z života běžných občanů.

O tradici vaření piva v Jihlavě se dozvíte na dvanácti infodeskách. První zastavení je u sousoší piety v blízkosti obchodního centra City Park. Odtud pak stezka vede k historické budově jihlavského pivovaru. Trasa nezapomíná ani na významné historické události jako například obsazení Jihlavy Švédy.


Exkurze na kozí farmě Ratibořice
Chtěli byste se podrobněji seznámit s životem na kozí farmě? Zavítejte na kozí farmu Ratibořice, kde můžete navštívit stáje se zvířaty, ochutnat výrobky z kozího mléka a dozvědět se zajímavé informace ze života farmy.

Součástí exkurze je návštěva stájí se zvířaty a ochutnávka výrobků z kozího mléka. Můžete se zde dozvědět zajímavé informace o chodu farmy, chovu koz a biopotravinách.
V současné době farma nabízí pořádání firemních akcí v prostorách „Agrocentra" s kapacitou 45 lidí. Vybavení prostoru splňuje veškeré požadavky pro pořádání firemních školení či seminářů. Možnost zajištění občerstvení, ochutnávky kozích výrobků, zajištění cateringových služeb i prohlídky kozí farmy.

 

Zpět na výpis

Mohlo by Vás také zajímat